Couperose behandeling

Couperose

Couperose is een rode verkleuring in de huid met daarin allemaal kleine gesprongen adertjes.Het bestaat uit vele, zeer kleine bloedvaatjes in de huid in het gelaat, met name ter hoogte van de wangen en de neus. De vaatjes verdwijnen nooit vanzelf.Couperose wordt door veel mensen als cosmetisch storend ervaren.

Hoe couperose precies ontstaat is niet bekend. Soms is het een gevolg van rosacea, een veel voorkomende ontstekingsreactie van de huid. In veel gevallen treedt het echter ook spontaan op zonder voorafgaande ontstekingsverschijnselen.

Uitgebreide blootstelling aan ultraviolette straling in zonlicht is een risicofactor voor het ontwikkelen van couperose.

Intake

Tijdens de intakegesprek worden de wensen, mogelijkheden, gezondheid en eventuele contra-indicaties doorgenomen. De specialist inspecteert de huid en stelt vervolgens samen met u een persoonlijk behandelplan op.

Behandeling

Bij La Femm maken we gebruik van een IPL-apparaat om de couperose te verwijderen. Door middel van lichtflits worden de kleine vaatjes dichtgeschroeid. Een huidvriendelijke oplossing op de lange termijn en een verantwoordde behandeling met direct resultaat en geschikt voor de meest gevoelige huidtypen.

Afhankelijk van de aard en de grootte van de aandoening duurt de behandeling ongeveer 20 minuten. Hoe vaak er behandeld moet worden is afhankelijk van de grootte en de diepte van de te behandelen vaatjes. Kleine vaatjes zijn soms al na één behandeling verdwenen.Omdat het lichaam de versmolten vaatjes zelf opruimt is een periode van 3 tot 4 weken tussen de behandelingen noodzakelijk. Duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied.

Resultaat

Direkt na de behandeling kan de huid wat rood en opgezet uitzien. Deze zijn van tijdelijke aard en meestal tussen 24 uren tot enkele dagen verdwenen, een enkele keer kan het herstel wat langer duren. Er zijn geen complicaties bekend die van blijvende aard zijn.

Na elke behandeling ziet u de vaatjes geleidelijk aan verminderen. In het behandelde gebied zullen pigmentvlekken en zonschade tevens verminderen. Grove poriën verfijnen en uw huid zal steeds meer gaan stralen.

Advies

Het is raadzaam om in de behandelperiode overdadig zonlicht, zonnebank bezoek en zelfbruinende crèmes te vermijden. Ook saunabezoek, hete baden en intensieve sportactiviteiten dienen de eerste 3 a 4 dagen na de behandeling vermeden te worden, omdat deze activiteiten juist de bloedvaten weer doen uitzetten.

Het is aangeraden om de behandeling in de winter maanden te laten doen vanwege UV-stralen.

Intakegesprek: vrijblijvend
Behandeling:
Gelaat € 50,- per sessie