Filler op basis van Hyaluronzuur

Wat is Hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een heldere, niet-dierlijke, biologisch afbreekbare gel, een substantie die van nature in de huid voorkomt.

Het geeft natuurlijk volume in uw huid en zorgt voor meer stevigheid.         Het resultaat is een gezonde en vitale uitstraling.

Hoe werkt hyaluronzuur?

Door de huid meer volume te geven en daarmee rimpeltjes en lijntjes te laten verdwijnen of verminderen, kan de uitstraling van het gezicht een geweldige jeugdige impuls krijgen. Met Hyaluronzuur kunt u er veel jonger uitzien zonder dat er lichaamsvreemde stoffen worden gebruikt.

 

Is de behandeling pijnlijk?

Bij een rimpelbehandeling is een verdoving niet altijd nodig, maar het kan, indien gewenst, eenvoudig worden verzorgd. Er kan voorafgaande aan de behandeling een verdovende crème aangebracht worden op de te behandelen huiddelen (EMLA crème wordt meestal niet toegepast omdat dit enige huidzwelling kan geven waardoor fijne rimpels onzichtbaar worden). Ook kan er gebruik worden gemaakt van een verdovende injectie.
Nieuwe producten bevatten meestal een verdovingsmiddel.

Rimpels behandelen met Hyaluronzuur is snel en veilig. Een lipbehandeling kan in meerdere stappen worden uitgevoerd. Om een meer geprononceerde mond en vollere lippen te krijgen wordt Hyaluronzuur geïnjecteerd aan de binnenkant van de boven- en onderlip. Dit wordt vaak gecombineerd met het verbeteren van de lipcontouren, waarbij de gel langs de lipcontouren wordt ingespoten. Door de contouren glad te maken ontstaat een jeugdiger uitstraling. Ook de lijnen die naar de neus toe lopen kunnen minder duidelijk worden. Voor een optimaal resultaat worden deze stappen vaak gecombineerd.

 

Hoe lang duurt de behandeling?

Een behandeling kost doorgaans minder dan 30 minuten, al is dit afhankelijk van de correctie die u wenst.

 

Is de behandeling pijnlijk?

Bij een rimpelbehandeling is een verdoving niet altijd nodig, maar het kan, indien gewenst, eenvoudig worden verzorgd. Er kan voorafgaande aan de behandeling een verdovende crème aangebracht worden op de te behandelen huiddelen (EMLA crème wordt meestal niet toegepast omdat dit enige huidzwelling kan geven waardoor fijne rimpels onzichtbaar worden). Ook kan er gebruik worden gemaakt van een verdovende injectie.
Nieuwe producten bevatten meestal een verdovingsmiddel.

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid licht rood zijn, iets gezwollen, gevoelig of wat jeuken. Dit is een normale reactie op het injecteren. Het ongemak is tijdelijk en verdwijnt binnen een paar dagen. Wanneer de lippen behandeld zijn kan de zwelling langer aanhouden. In enkele gevallen tot een week. Gedurende deze periode kunnen de lippen ook wat ongelijk zijn. Zoals de lippen er direct na de behandeling uitzien is niet het uiteindelijke resultaat. Wanneer ongemakken of andere reacties zich voordoen, dient u contact op te nemen met uw arts.
Soms is het nodig om 2 tot 4 weken na de eerste behandeling een touch-up te krijgen voor een optimaal effect.

 

Duurzaamheid

Een rimpelbehandeling met Hyaluronzuur is duurzaam maar niet permanent. Hoe lang een behandeling zijn resultaat behoudt is individueel en is afhankelijk van veel factoren, zoals leeftijd, huidconditie, levensstijl en spieractiviteit. Ook de injectie techniek speelt een rol. De ervaring leert dat Hyaluronzuur soms een jaar of langer effect behoudt bij een rimpelbehandeling. Samen met uw arts maakt u een plan voor behoud van resultaat. De meeste patiënten kiezen 6 tot 12 maanden na de eerste behandeling voor een vervolgbehandeling.

 

Mogelijke bijwerkingen

Na de behandeling kunnen zich gewone injectiegerelateerde reacties voordoen, zoals zwellingen, roodheid, pijn, jeuk, ontkleuring en gevoeligheid op de plek waar is geïnjecteerd. Deze gewone reacties gaan spontaan binnen een paar dagen weer weg. Met een behandeling van de lippen kan dit wat langer  duren.
Andere reacties zijn zeldzaam. Ongeveer 1 op de 2000 behandelde patiënten hebben plaatselijk een reactie dankzij een hypergevoelige aanleg. Meestal zijn dit zwellingen op de plek van injecteren en daaromheen. Roodheid, gevoeligheid en, heel soms, acne-achtige uitslag zijn gerapporteerd. Deze ontstonden binnen een paar dagen na de behandeling of met een vertraging van 2 tot 4 weken. Deze effecten werden omschreven als mild en duurden gemiddeld 2 weken.

 

Voorzorgsmaatregelen

Tijdens de behandeling kunnen er blauwe plekken ontstaan. Indien u weet dat u snel blauwe plekken krijgt, kunt u een week voor de behandeling beginnen met tabletjes of druppeltjes Arnica. Arnica is een homeopathisch middel en verkrijgbaar bij drogist of apotheek.
Mocht u enkele dagen voor de behandeling om één of andere reden een pijnstiller willen gebruiken, dan raden wij u aan om alleen paracetamol te gebruiken. Andere pijnstillers maken het bloed wat dunner en verhogen zo het risico van een forse blauwe plek.
Wanneer u aspirine of aspirinehoudende medicijnen gebruikt, dan dient u deze 1 week voor de behandeling te stoppen en pas 3 dagen na de ingreep te hervatten.
Indien u twijfelt of een bepaald geneesmiddel wel of geen aspirine bevat, overlegt u dan met uw apotheek.
Wanneer u anti-stollingsmedicijnen (bloedverduners) zoals Marcoumar, Sintrom of Sintrommitis of Asprocardio gebruikt, overleg dan met uw huisarts of specialist de voorschriften met betrekking tot stoppen of hervatten.

Fillers  (Hyaluronzuur)
Restylane®  /   Teosyal®
Per gebied
Wangen
€   299,-
Neuslippenplooi
€   299,-
Rimpels rond mond
€   299,-
Marionetlijnen
€   299,-
Volume slapen
€   399,-
Volume jukbeenderen
€   399,-
Lipvergroting
€   399,-