IPL-behandeling

Als je last hebt van ongewenste haargroei, dan is de kans groot dat je al van alles hebt geprobeerd om de “schade” enigszins te beperken. Scheren, ontharing crème, epileren, harsen, waxen…  De ene behandeling is pijnlijker dan de ander, maar in alle gevallen komen de haren vroeg of laat weer terug. Bij IPL is dat anders. Kies je voor ontharen met IPL, dan heb je -na een paar behandelingen- grote kans dat de hoeveelheid haar met wel 80 of zelfs 90% gereduceerd wordt.

De behandeling wordt gedaan met het IPL-apparaat (lichtflits). Aantal sessies van de behandeling hangt af van de hormonen van de persoon. De sessies worden om de 6 a 8 weken gehouden, voor het gelaat is dit 4 weken.

Intake

Als je nog nooit een IPL-behandeling hebt ondergaan, zal je allereerst een intakegesprek krijgen. Tijdens de intake bekijkt de behandelaar het te ontharen gebied en geeft je advies over wel of geen IPL-behandeling te ondergaan. Ook zal zij u een indicatie geven van het aantal behandelingen dat je nodig zal hebben. Let wel: dit zijn altijd indicaties! Een 100% sluitende garantie zal je in de regel niet krijgen.

Voorbereiding

Voordat je de eerste IPL-behandeling ondergaat, moet je je voorbereiden. Dit doe je door uit de zon en onder de zonnebank vandaan te blijven. Verder mag je enkele weken voor de behandeling niet epileren of harsen. Zou je dit wél doen, dan worden de haren met wortel en al uit het haarzakje getrokken en kan het haarzakje dus later, tijdens de IPL-behandeling, niet bereikt worden.

De behandeling

Voordat je behandeld wordt met het IPL-apparaat, wordt er meestal een geleidende en verkoelende gel aangebracht. Na het eventueel aanbrengen van de gel volgt de IPL-     behandeling zelf. Deze is pijnloos, hoewel de huid wel wat gevoelig kan zijn (alsof er een elastiekje tegen je huid geschoten wordt). Is de IPL-behandeling ten einde, dan wordt de gel verwijderd. Het behandelde gebied wordt nadien nog ingesmeerd een kalmerend effect heeft op de huid.

Belangrijk: 

De zonnebank is tot 2 weken voor en na de behandelingen verboden. Daarnaast moeten de behandelde lichaamsdelen ook 2 weken voor en na de sessie beschermd worden tegen UV-stralen. Wij raden daarom aan  in deze periode om dagelijks zonnecrème met factor 50 te gebruiken. En mocht je zwanger zijn dan mag je geen  IPL-behandeling ondergaan.

Intakegesprek: vrijblijvend

IPL-behandeling
Per sessie
Bovenlip
€     25,-
Kin
€     25,-
Gelaat
€     40,-
Hals
€     30,-
Nek
€     30,-
Borst
€     75,-
Buik
€     50,-
Bikinilijn
€     50,-
Boven of Onderarmen
€     75,-
Handen
€     25,-
Oksels
€     30,-
Rug
€   135,-
Billen
€     50,-
Bilnaad
€     25,-
Genitale plek
€     75,-
Boven of Onderbenen
€   100,-
Voeten
€     30,-