Tatoeage – tattoo verwijdering

Wij hebben ruim 10 jaar ervaring met het verwijderen van tatoeages in alle soorten, maten en kleuren. Wij werken met de meest geavanceerde lasers (YAG-Laser). De behandeling is vrijwel voor iedereen geschikt.

Tijdens het intakegesprek nemen wij een aantal contra indicaties met u door, hierin bespreken wij uw wensen en de uitvoering van de behandeling. Je hebt snel duidelijkheid over, wat je kunt verwachten en worden al je verdere vragen over tattoo verwijderen beantwoord.

De behandeling

De laser wordt met grote nauwkeurigheid op de tatoeage gericht. Het laserlicht reageert op de inkt van de tatoeage waardoor deze in ‘kleine deeltjes uit elkaar valt’. Deze kleine inkt-deeltjes worden dan door ons eigen lichaam (ons immuunsysteem) automatisch afgevoerd. Meestal kan de tatoeage in zijn geheel verwijderd worden. Echter in sommige gevallen kan de tatoeage niet geheel verwijderd worden. Dat heeft vooral te maken met de bestanddelen die aan de inkt zijn toegevoegd. Zo zijn de meeste tatoeages tegenwoordig gezet met inkt die is samengesteld uit plantaardige bestanddelen. Maar er zijn ook inktsoorten toegepast op basis van synthetische en zelfs metaalachtige deeltjes. Toepassing van deze inktdeeltjes leveren vaak bijzondere kleuren op maar zijn met de laserbehandeling vaak moeilijk of niet afbreekbaar. Behandeling levert 90% hoge resultaat bij alle kleur tatoeage behalve de kleur groen. Al bij de eerste behandeling kunnen we vaststellen hoe de inkt reageert op de behandeling en een beeld geven van het te verwachten resultaat.

Het gevoel dat u ervaart bij het verwijderen van een tatoeage met de YAG-laser is te vergelijken met het zetten van de tatoeage.

Duur van de behandeling

Het aantal laserbehandelingen dat nodig is verschilt per tatoeage. Zo zijn tatoeages die uitsluitend uit donkere kleuren bestaan zoals zwart en blauw meestal met 5 tot 6 behandelingen te verwijderen. Dat komt omdat deze donkere kleuren het laserlicht goed kunnen absorberen. Voor tatoeages met kleuren als paars, oranje en groen, zijn soms wel 10 of meer behandelingen noodzakelijk om het gewenste resultaat te bereiken. Tussen de behandelingen zit minimaal 3 en maximaal 8 weken. Deze weken heeft je huid nodig om zelf de inkt ‘op te ruimen’. Factoren die daarnaast een rol spelen bij de duur van een behandeling zijn;  de grootte, de plaats, de diepte en de gebruikte inktsoorten bij jouw tatoeage.

Na de behandeling

Het behandelde gebied zal het eerste half uur wit- glazig van kleur worden. Dit is normaal en is zelfs een goed teken. Het is een indicatie dat het pigment van de inkt de laserpulsen heeft geabsorbeerd. En dat is wat we willen!

De huid zal de eerste uren wat opgezwollen zijn en u zult een gloeiend gevoel ervaren op het behandelde gebied. Daarnaast ontstaan er door de laserbehandeling van de tatoeage in de meeste gevallen kleine wondjes. U krijgt daarom na de laserbehandeling onze nazorginstructie mee over de verzorging van uw huid.

Afhankelijk van de grootte van het behandelde gebied zal uw huid binnen ongeveer 1 tot 2 weken hersteld zijn. De behandelde huid kan wat lichter van kleur zijn maar herstelt zich in de loop van de tijd weer.

Advies: Het is belangrijk dat u de zon gedurende 6 á 8 weken na de behandeling vermijdt.

Intakegesprek: vrijblijvend
Kosten per sessie:
vanaf €25,-

Afhankelijk van de grootte van het behandelde gebied